|

Primim la redactie

Raspuns la Scrisoarea deschisa semnata de domnul Dumitru Nedelea

-A A +A

Scrisoarea a fost publicata in cotidianul “Mesagerul de Bistrita-Nasaud” din data de 7 mai 2007.

În data de 3.10.2006, Primaria municipiului Bistrita a eliberat un Certificat de Urbanism domnilor Nedelea Dumitru si Maftei Mihai, care doreau sa construiasca o casa de locuit cu regimul de înaltime P+2E+M, pe terenul proprietate din Calea Moldovei.

La controlul efectuat de inspectorii primariei, în data de 15.11.2006, s-a constatat începerea lucrarilor la imobilul respectiv înainte de obtinerea Autorizatiei de Constructie. Prin Procesul-verbal încheiat s-a aplicat o amenda de 1000 de lei si s-a dispus sistarea imediata a lucrarilor si intrarea în legalitate.

Domnul Nedelea a solicitat Primariei municipiului Bistrita eliberarea unei Autorizatii de Constructie abia în data de 14.02.2007. Aceasta a fost eliberata în data de 2.03.2007 - s-a solicitat eliberarea pentru constructia unui imobil cu caracter de casa de locuit cu 6 apartamente cu regimul de înaltime P+E+M.

La controlul efectuat de inspectorii primariei, în data de 4.05.2007, s-a constatat executia unui etaj si a 10 apartamente în plus, fata de autorizatia eliberata, astfel încât prin procesul-verbal de constatare s-a dispus aplicarea unei amenzi de10.000 de lei si aducerea imobilului la regimul de înaltime stabilit prin Autorizatia de Constructie.

De asemenea, domnul Nedelea Dumitru a solicitat eliberarea unui alt Certificat de Urbanism pentru constructia unui bloc de locuinte colective, cu regimul de înaltime D+P+2E+M, situat în spatele primei cladiri. Aceasta solicitare a fost analizata în sedinta Comisiei pentru Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Protectia Mediului, din cadrul Consiliului Local Bistrita din data de 25.04.2007, care a decis sa faca o verificare a amplasamentului la fata locului. În data de 3.05.2007 membrii Comisiei pentru Urbanism, Amenajarea Teritoriului, si Protectia Mediului, din cadrul Consiliului Local Bistrita, domnii, Bolog Licinius Gabriel, Molnar Laurentiu Danut, Rusu Andrei, Belei Mihail si Rus Constantin s-au deplasat la adresa respectiva. În urma aceste verificari s-a decis respingerea întocmirii unui Plan Urbanistic Zonal pentru modificarea Planului Urbanistic General, care prevede ca în zona respectiva sa se construiasca locuinte individuale si nu colective, precum si respectarea regimului de înaltime stabilit prin Planul Urbanistic.

Acestea sunt datele pe care consideram ca trebuie sa le cunoasca opinia publica, dar consideram oportun ca sa si le reaminteasca si semnatarul scrisorii deschise “constructorul independent” Nedelea Dumitru. Nu contestam dreptul cetatenilor de a construi, dar acest lucru trebuie facut în spiritul legislatiei specifice. Este poate la fel de important ca opinia publica sa cunoasca si replica dumnealui în momentul controlului: “daca dvs. nu ne lasati sa facem legal (adica asa cum vrem noi), noi suntem obligati sa construim ilegal”.

Comisia pentru Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Protectia Mediului, din cadrul Consiliului Local Bistrita

Presedinte, Bolog Licinius Gabriel

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: mesagerul@mesagerul.ro

Close